• Thom Hartgerink

Food Trends & Innovatie

THOMS Concept Catering gaat voorop in innovatie. Met onze catering services willen wij onze gasten verassen en ze een onvergetelijke ervaring bezorgen; door middel van creatieve concepten, feest en vooral door culinaire verassingen. Omdat wij als cateraar altijd een stapje verder gaan, kunnen we onszelf steeds blijven innoveren en nieuwe trends inzetten in onze bedrijfsvoering.


Thom en Iris – toppers vanaf dag één – zijn betreft food trends en innovatie de kartrekkers. Thom is oprichter en eigenaar en Iris Culinair Entertainer. Zij vertellen jullie hoe THOMS Concept Catering mee gaat met de trends, hoe zij door middel van foodinnovatie onze gasten verrassen en wat jullie de komende periode op onze events kunnen verwachten. Team, take it away!


Iris, wat zijn de Food Trends van deze zomer?

Iris: ‘’Groente speelt een steeds grotere rol in ons eetpatroon. Vegetarisch is hot en mensen krijgen steeds meer bewustwording over de voetprint van de vleesindustrie. Niet geheel terecht vind ik, maar ik zie om me heen dat mensen steeds meer groente gaan eten. Er wordt bewuster omgegaan met het klimaat. Daarnaast zien we dat alcoholvrij bier steeds populairder wordt. Alle biermerken hebben al hun eigen alcoholvrije variant, maar alcoholvrije wijnen en gins verschijnen ook steeds vaker op de markt. Wij spelen hier op in door trends toe te passen in ons concept waar mogelijk.’’



Waarom is food innovatie zo belangrijk voor jullie?

Thom: ‘’We willen ons continue blijven onderscheiden van onze concullega’s en proberen elke keer weer verder te gaan dan de verwachting. Om voorop te blijven lopen in de markt, zijn we dus continue bezig om te kijken hoe we kunnen innoveren. Wat vinden mensen over een half jaar helemaal cool? Dan moeten wij dat nu al hebben! We zijn continue onderzoek aan het doen naar wat de mensen verrast en proberen hier onze eigen draai aan te geven. We proberen de mensen zo elke keer weer op onze eigen manier te verassen.’’


Iris vult aan: ‘’We zijn wel steeds bezig met innovatie, maar het moet niet over de top zijn. We zijn bij THOMS trots op onze eigen waarden. We staan voor onze Twentse kwaliteit en proberen verrassende elementen hierin te verwerken. Dat wil niet zeggen dat we zomaar in elke trend meegaan. Het moet wel passen bij ons als bedrijf en we moeten zeker weten dat het doeltreffend is; we doen niet zomaar iets.’’


Thom: ‘’De evenementenwereld verandert natuurlijk ook met de tijd mee. Aanvragen worden specifieker en we moeten onze Food & Beverage steeds innovatiever maken. Zo worden veel van onze concepten nu helemaal gespecialiseerd op het bedrijf en de doelgroep. We gaan op zoek naar de vraag achter de vraag. Waarom geeft het bedrijf dit feest nou precies? Gelukkig is Iris erg creatief en weten we samen met onze collega’s het DNA van het bedrijf altijd terug te laten komen in de foodbeleving.



Wat staat er bij THOMS op de planning qua food innovatie?

Thom: ‘We zijn druk bezig om onze keuken en operatie te verduurzamen, zo zijn we bijna klaar met ons nieuwe afvalverwerkingssysteem. Al het afval van onze events wordt straks netjes gescheiden en het GFT-afval wordt samen met koffie prut omgezet in compost. Dit compost gebruiken wij vervolgens om onze kruiden te laten groeien. Zo wordt een groot deel van ons afval dus omgezet in nieuw voedsel. Onze koks zijn druk bezig met het verminderen van single-use plastics om ook ons plastic afval terug te dringen. Langzaam maar zeker begint dit zijn vruchten af te werpen. Toch is er nog steeds een lange weg te gaan.’’


Iris: ‘’We zijn sinds kort ook bezig met onze eigen Gin. Samen met een distillateur uit Groningen zijn we bezig met het brouwen van ons eigen stukje geluk. We willen een Gin-Tonic bar ontwerpen, die we kunnen inzetten op onze evenementen. Een trend waar wij door middel van de THOMS wijze op inspelen. Eigenlijk al vanaf vorig jaar, maar de komende zomer gaat het helemaal uit zijn voegen barsten verwacht ik. Gin = hot!’’



gif

Hebben jullie nog tips voor de mensen thuis?

Iris: ‘’Maak thuis eens een wok gerecht of curry met wat restjes uit de koelkast. Vaak liggen er nog genoeg overgebleven groenten en overige ingrediënten in de koelkast, die prima gebruikt kunnen worden voor een lekker gerecht. Daarnaast raad ik jullie aan om thuis enkele kruiden te laten groeien, of een kleine moestuin aan te leggen. Er is niks lekkerder dan je eigen groenten!’’


Thom: ‘’Koop lokaal! Er zijn zo veel prachtige Twentse streekproducten te koop hier, vaak dichterbij dan je denkt. Veel supermarkten hebben ze al in de schappen liggen, en geloof me: je proeft het verschil!’’

59 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven